Orta ve Doğu Karadeniz, güneyde ise Hatay, Adana ve Mersin çevresinde yetiştirildiğini söyledi. Trabzon hurmasının dünyada iyi bilindiğini ve üzerinde çok sayıda araştırma yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini belirten Kadıoğlu, ”Trabzon hurması birçok vitamini barındırması dolayısıyla sağlık açısından önemli bir üründür. Trabzon hurması özellikle A vitamini ve karbonhidratlar yönünden zengin bir meyve. Ayrıca bu meyvenin 100 gramında yaklaşık olarak 0,7 gram protein ve 0,4 gram yağ bulunmaktadır” dedi. Prof. Dr. Kadıoğlu, 100 gram Kara hurmada 20-25 miligram arasında C vitamini ile B1, B2 ve B3 gibi bazı B vitamini çeşitlerinin de bulunduğunu ifade ederek, ”Araştırmalar ayrıca mineral madde içeriği bakımından bu meyvenin zengin olduğunu gösteriyor. Çalışmalar özellikle potasyum, kalsiyum ve fosforu en yüksek oranlarda ihtiva ettiğini de ortaya çıkarmıştır” diye konuştu. Kullanıldığı Yerler: Dahilen: Taze meyveleri yemiş olarak yenilir, olgun halde kurutulan meyveleri yenildiğinde ishali keser. Odunu kaynatılıp içilirse kanı temizler. Kullanılışı: 1 bardak suya, ince kıyılmış odun konur, 20 dk kaynatılıp, içilir. Arabamı Kiraya Vermek İstiyorum
18 Şubat 2014 Salı
Kara Hurma
Orta ve Doğu Karadeniz, güneyde ise Hatay, Adana ve Mersin çevresinde yetiştirildiğini söyledi. Trabzon hurmasının dünyada iyi bilindiğini ve üzerinde çok sayıda araştırma yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini belirten Kadıoğlu, ”Trabzon hurması birçok vitamini barındırması dolayısıyla sağlık açısından önemli bir üründür. Trabzon hurması özellikle A vitamini ve karbonhidratlar yönünden zengin bir meyve. Ayrıca bu meyvenin 100 gramında yaklaşık olarak 0,7 gram protein ve 0,4 gram yağ bulunmaktadır” dedi. Prof. Dr. Kadıoğlu, 100 gram Kara hurmada 20-25 miligram arasında C vitamini ile B1, B2 ve B3 gibi bazı B vitamini çeşitlerinin de bulunduğunu ifade ederek, ”Araştırmalar ayrıca mineral madde içeriği bakımından bu meyvenin zengin olduğunu gösteriyor. Çalışmalar özellikle potasyum, kalsiyum ve fosforu en yüksek oranlarda ihtiva ettiğini de ortaya çıkarmıştır” diye konuştu. Kullanıldığı Yerler: Dahilen: Taze meyveleri yemiş olarak yenilir, olgun halde kurutulan meyveleri yenildiğinde ishali keser. Odunu kaynatılıp içilirse kanı temizler. Kullanılışı: 1 bardak suya, ince kıyılmış odun konur, 20 dk kaynatılıp, içilir. Arabamı Kiraya Vermek İstiyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder